صفحه اصلی  |  راهنمای سایت  |  جستجو  |  پرسش و پاسخ  |  پست الکترونیک  |  ارتباط با ما
شنبه 15 ارديبهشت 1403  
Saturday, 4 May, 2024  
    

  معرفی
  کتاب ها
  مقـالات
  قوانین و مقررات
  پرسش و پاسـخ
  سایتـهای مفید
  نظـرات و پیشنهـادات
  پاورپوینت های آموزشی

وعده هایی که همواره به اعتماد مردم آسیب می زند!! (به بهانه انتخابات مجلس شورای اسلامی دوره دوازدهم!!)

بسمه ­تعالی

وعده هایی که همواره به اعتماد مردم آسیب می زند!!

(به بهانه انتخابات مجلس شورای اسلامی دوره دوازدهم!!)

علاءالدین رفیع زاده

این روزها بحث انتخابات در کشور ما داغ شده و هرکدام از نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی دوره دوازدهم شعارها و برنامه ­های (البته بهتر است بگوییم کشکول آرزوها) خود را ارائه می دهند. برخی از نامزدها وعده ساخت پروژه های عمرانی مثل؛ جاده سازی، احداث چمن مصنوعی و سالن ورزشی، ساخت بیمارستان و ... می دهند و برخی دیگر وعده عزل و نصب مدیران، ایجاد ادارات جدید و استخدام افراد در شهرستان های تحت نمایندگی خود را همواره تکرار می کنند. این که این وعده ها دانسته یا ندانسته، داده می شود و یا این که هدف از دادن این وعده ها چیست؟ مورد نظر این یادداشت نمی باشد. آنچه که باعث شد تا این یادداشت را بنویسم، دادن هشدار از این منظر است که اولا وظیفه نماینده محترم مجلس انجام وعده های صدرالذکر نیست و ثانیا تحقق نیافتن وعده های مسئولین مستقیما به اعتماد مردم بیش از پیش آسیب می رساند.

در خصوص موضوع اول یعنی وظایف مجلس شورای اسلامی و نمایندگان محترم مجلس، باید توجه کرد که به طور خلاصه، نمایندگان محترمِ مردم در مجلس شورای اسلامی به عنوان یک مقام و مسئول در سطح ملی، طبق اصول 71 تا 90 قانون اساسی دو وظیفه عمده برعهده دارند که شامل؛ قانونگذاری و نظارت بر حسن اجرای قوانین[1] می باشد و این وظایف محدود به حوزه انتخابیه نمی شود و در سطح ملی انجام می گیرد. البته بدیهی است این، به معنای نفی ارتباط و تعامل نمایندگان با مردمِ حوزه انتخابیه خود با هدف آشنایی با مسائل و مشکلات آنها و احیانا ارائه طرح های قابلِ تبدیل شدن به قانون با هدفِ حل مشکلات مردم و یا حمایت یا مخالفت از لوایح ارائه شده از سوی دولت با در نظر گرفتن مسائل مربوط به حوزه انتخابیه، نیست. لذا ضروری است هم نامزدهای محترم مجلس شورای اسلامی دوره دوازدهم، از منظر رعایت اخلاق حرفه ای و قوانین موجود، در دادن وعده های انتخاباتی به این موضوع توجه نمایند و هم ملت شریف و بزرگ ایران، از این منظر که پاسخ خواهی از نامزدهای محترم را مبنای تصمیم خود در نشست های تبلیغی قرار دهند، توجه ویژه ای به این مهم داشته باشند.  

در خصوص موضوع دوم و ارتباط بین عدم تحقق وعده های داده شده با اعتماد مردم به مسئولین، فارغ از مبانی نظری و قانونی متعدد موجود در این زمینه که، عدم تحقق وعده های مسئولین منجر به بی اعتمادی مردم می شود، مقام معظم رهبری در هفته دولت سال گذشته (مورخ 1401/6/8) بیانات مهمی را در دیدار با مسئولین داشتند، ایشان در بخشی از بیانات خود فرمودند؛ « توصیه‌ی بعدی ما مسئله‌ی عمل به وعده‌ها است؛ این را یک فریضه بدانید، مثل نماز. اگر یک کاری را شک دارید که می شود کرد یا نمی شود کرد، حتماً وعده ندهید؛ آن چیزی را وعده بدهید که می دانید می توانید انجام بدهید، و حتماً انجام بدهید. همچنان که رفتن در میان مردم و کار کردنِ برای مردم امید ایجاد می کند، اعتماد ایجاد می کند، عمل نکردن به وعده درست نقطه‌ی مقابل [آن] است: مردم را ناامید می کند، حتّی نسبت به زحماتی هم که در جای دیگر شما می کشید مردم را مردّد می کند[2]؛...» لذا عمل به وعده های داده شده از سوی مسئولین، از جمله نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، مورد انتظار همه مردم و مقام معظم رهبری است.

با عنایت به نکاتی که مطرح شد و عزم ملت بزرگ ایران برای شرکت حداکثری در انتخابات این دوره از مجلس شورای اسلامی که یازدهم اسفند ماه برگزار می شود، امید است به جهت رعایت اخلاق حرفه ای و همچنین قوانین و مقررات موجود در این زمینه، نکات مذکور مورد توجه قرار گرفته تا از یک طرف زمینه مشارکت حداکثری فراهم شده و از طرف دیگر زمینه افزایش اعتماد مردم فراهم شود.

 

علاءالدین رفیع زاده

www.rafiezadeh.ir

https://ble.ir/rafiezadeh_alaeddin

https://virasty.com/rafiezadeh_alaeddin
https://t.me/rafiezade

 

 

[1] برای مطالعه بیشتر به اصول 71 تا 90 قانون اساسی مراجعه شود.

[2] برای مطالعه بیشتر به لینک زیر مراجعه نمایید:

https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=50834

 



تاریخ درج مطلب :  07/12/02  


کلیه حقوق این سایت متعلق به www.rafiezadeh.ir می باشد. 1398-1392©